تاریخ انتشار:چهار شنبه 9 اسفند 1396
شناسه نویسنده:
اُرُد عطارپور:
تلویزیون بزرگ ترین و مهم ترین تولیدکننده مستند است
اُرُد عطارپور عضو هیئت داوران چهارمین دوره از جشنواره تلویزیونی جام جم از لزوم تخصیص بودجه بیشتر به بخش مستند جهت ارتقا و ساخت محصولاتی با کیفیت بهتر در این زمینه گفت.
ارُد عطارپور مستندساز با سابقه در گفت و گو با ستاد خبری چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم در رابطه با فضای فعلی حاکم بر آثار مستند گفت: شرایط فعلی مستند به هیچ وجه شرایط مطلوبی نیست. در حال حاضر تنها جایی که آثار مستند مجال دیده شدن را پیدا می کنند شبکه مستند است که متاسفانه این شبکه هم با بودجه اندکی که در اختیار دارد، با دستی بسته به کار خود ادامه می دهد. در شبکه های دیگر تلویزیونی هم گروه های مستند به نحوی منحل شده اند و یا اگر هنوز وجود داشته باشند دچار تغییرات بزرگی شده اند.
عطارپور حرکت مستند به سمت گزارش را از آفات این گونه از آثار دانست و اضافه کرد: تنها شبکه مستند است که به تولید مستند به شکلی قابل قبول می پردازد و تلاش هایی را در جهت حفظ و بقای مستند انجام می دهد که به نظرم برای حمایت از این جریان باید برای بودجه این شبکه تمهیدی اندیشید و آن را ارتقا داد.
او علت کم رنگ شدن بخش مستند در تلویزیون را عدم اعتقاد به سینمای مستند دانست و ادامه داد: سینمای مستند به خاطر وجه دیده بانی و آیینه گردانی اش بسیار با جامعه پیرامون خود در ارتباط است و به نحوی بازتاب دهنده وضعیت اجتماع اطراف خود است. شاید از مهمترین دلایل کم رنگ شدن مستند، قرار گرفتن این بخش زیر سایه آثار داستانی تلویزیون باشد. در کشور ما و همین طور سایر نقاط دنیا همواره بودجه بیشتری به آثار داستانی تعلق می گیرد، اما این مسئله نباید دلیلی برای نادیده گرفتن مستند و کم توجهی به آن باشد. باید دانست که تلویزیون بزرگ ترین و مهم ترین تولیدکننده مستند است و به واسطه مستند اعتماد مردم و مخاطبین به رسانه ها بالاتر می رود و بی ارزش تلقی کردن مستند و یا غیر موثر دانستن آن از عدم آگاهی و شناخت از ظرفیت های واقعی مستند نشات می گیرد.
این مستندساز از کارکردهای مختلف مستند در مسائل مختلف یک جامعه گفت و تصریح کرد: مستند توانایی این را دارد که در بسیاری از موارد بسیار راه گشا و مثبت عمل کند. مستند می تواند نقاط تیره و نامرئی را برای مردم و مسئولین مرئی کند و به آسیب شناسی جامعه بپردازد. هم چنین می تواند در روابط بین فردی و اصلاح آن کمک رسان باشد و در زمینه محیط زیست و گردشگری و بسیاری از موارد دیگر نیز مثمرثمر واقع شود.
عطارپور در مورد بحث داوری و سطح کیفی آثار شرکت کننده در این دوره ازجشنواره جام جم توضیح داد: با توجه به این که ما در این بخش به بررسی تولیدات مستند سیما طی سال های 92 تا 96 پرداختیم اما تعداد این آثار آن چنان که باید، زیاد نبودند ولی با این حال در بین این آثار، مستندهای خوبی نیز به چشم می خوردند. او در پایان به ایجاد ستاد دائمی در جشنواره تولیدات تلویزیونی برای بخش مستند جهت رصد و گزینش آثار منتخب و با کیفیت و ایجاد فضای پررقابت برای رشد مستند اشاره کرد و برگزاری سالانه این جشنواره را از ملزومات حتمی پیشرفت مستند دانست.
انتهای پیام/ن