تاریخ انتشار:چهار شنبه 9 اسفند 1396
محمد صادق کریمیان:

کارآفرینی، درآمدزایی و فرهنگ سازی در سایه حمایت از انیمیشن داخلی

محمد صادق کریمیان انیمیشن را صنعتی نوپا در ایران می داند که از زوایای متعدد همچون کارآفرینی، درآمد زایی و فرهنگ سازی جایگاه قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

تهیه کننده «قصه های پیامبران» با اشاره به این هنر ـ صنعتی نوپا در ایران گفت: اگر نگاهی اجمالی بر شرایط تولید و پخش انیمیشن در دنیا داشته باشیم، خواهیم دید که در میان تولیدات فرهنگی هنری جایگاه قابل توجهی از جهت کارآفرینی، درآمد زایی و فرهنگ سازی به خود اختصاص می دهد. شخصا به این نکته اعتقاد دارم که جوانان ایرانی جزو خلاق ترین و پر تلاش ترین جوانان هستند و این گنجینه، مهمترین داشته این هنر ـ صنعت می باشد، یعنی نیروی کار علاقه مند، تلاشگر و خلاق. در بازه های زمانی گوناگون همواره شاهد آن بوده ایم که با میدان دادن و حمایت از این قشر می توانیم قله های رفیع موفقیت را در شرایط غیر قابل باور فتح کنیم.

وی نبود سازو کار مناسب در فرایند تولید و عرضه را مهمترین آفت رشد پویانمایی دانست و اضافه کرد: به وجود آمدن سیستم های کارآمد و پویا لازم است تا فارغ از شوک های لحظه ای و کوتاه مدت بتواند انیمیشن را در سبد کالای خانواده ها قرار دهد و بر این حرکت استمرار ببخشد.

کریمیان حمایت از تولیدکنندگان پویانمایی را راهکاری موثر در مقابله با محصولات فرهنگی وارداتی دانست و گفت: در طول سال ساعت ها محصولات فرهنگی وارداتی بر صفحه تلویزیون ها نقش می بندد که نه تنها هماهنگی با فرهنگ و اهداف تربیتی جامعه ما ندارد، بلکه فرهنگ های نامانوس و غیر اصولی را به فرزندان ما آموزش می دهند. از این رو معتقدم که نظام هدایتگر رسانه در ایران باید حمایت هر چه بیشتر خود را نه از طریق تزریق مالی بلکه با به وجود آوردن مکانیزم های حمایتی از مولفین و تولید کنندگان گسترش دهد و شرایط را برای رقابت سالم فراهم سازد. در قدم بعدی با بستر سازی مناسب امکان ارائه و صادرات همین محصولات را به عنوان سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی سرلوحه گسترش و ارتباط با جهان سازد.

وی با اشاره به نقش تلویزیون در ارتقاء تولیدات انیمیشن داخلی افزود: ناگفته پیداست که شبکه های سیما به عنوان مهمترین تریبون محصولات فرهنگی، ویترین تمامی تولید کنندگان است. این شبکه ها می توانند با سیاست گذاری های صحیح مهمترین گام را در ایجاد ارزش های متناسب با جامعه بردارند .

تهیه کننده «قصه های پیامبران» جشنواره جام جم را میدان رقابتی خواند که با ایجاد بستری سالم در زمینه قیاس محصولات فرهنگی تلویزیونی ما، انگیزه های گوناگونی را به بدنه تولید ما تزریق می کند. وی اضافه کرد: انگیزه هایی که در قدم اول رشد شخصی در تولیدکنندگان را می طلبد و محصول این رشد فردی در طول سالیان، رشدی جمعی است .

این تهیه کننده انیمیشن همچنین با اشاره به بازار محصولات جانبی در آثار پویانمایی گفت: تولیدات جانبی انیمیشن یکی از بازار های جدید در سطح جهان است که در ایران پتانسیل های بالقوه آن کشف و درک نشده، پس نتوانسته ایم از توان بالفعل آن بهره مند شویم. امروزه محصولات فرهنگی تنها در زمان کوتاه پخش خود در صفحه تلویزیون یا پرده سینما را ندارند. بلکه با تولید محصولات جانبی سبکی از زندگی ایجاد می شود که در تک تک تصمیمات زندگی مخاطب به شکلی خودنمایی می کنند. پس باید علاوه بر در نظر گرفته پتانسیل اقتصادی، به میزان تاثیرگذاری فرهنگی آن در حوزه ساخت سبک زندگی توجه خاص نمود.

انتهای پیام/ن

آیا مایل به نظردهی می باشید؟

مانده : (1000) حرف
ادوار جشنواره های سیما
برگزیده های چند رسانه ای