تاریخ انتشار:چهار شنبه 25 آذر 1394

جام جم فرصتی برای ارتقا کیفیت تولیدات تلویزیون

در دو دهه اخیر فعالیتهای شبكه های تلویزیونی در تولید فیلم،سریال و برنامه سازی به گونهای بوده كه اكنون میتوان ادعا كرد دیگر تلويزيون از لحاظ كمی و سطح تولیدات با كمبود چندانی مواجه نیست.

به گزارش جشنواره سیما؛ هر چند راه اندازي و توسعه شبكه های تلویزيونی همچنان نیازهای تازهای در حوزه سرگرمی مخاطب ایجاد می كند و این ظرفیت سازی در نهایت نیاز به تولیدات بیشتر را ضروری میکند. پس اکنون نوبت آن رسيده تا به ارتقاي كیفی این مقوله توجه شود و هیچ چیز به اندازه جشنواره نمیتواند به این حركت كمك كند.
در همین رابطه ریما رامین فر بازیگر سینما و تلویزیون با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره تلویزیونی جام جم می گوید: برگزاری این جشنواره دلگرمی خوبی برای کسانی است که همواره تلاش میکنند در ساخت آثار خود از بیسلیقگی و کجسلیقگی دوری کرده و بهترین آثار را تولید و روانه آنتن کنند.
این بازیگر به تاثیر جشنواره جام جم بر کسانی که برای ساخت کارهای خود زمان صرف می کنند اشاره و بیان کرد: متاسفانه برای یک هنرمند کار کردن دریک اثر بد همانقدر زحمت دارد و دشوار است که ساخت یک کار خوب به تلاش و صرف زمان نیاز دارد. در این شرایط برگزاری جشنواره جام جم به کارگردانان و تهیهکنندگانی که تلاش میکنند بهترین کار ممکن را ارائه کنند، دلگرمی میدهد
..اما واقعیت این است كه جشنواره بهانه ای است که از طریق آن میتوان یك مدیریت متمركز برای نظارت بر كیفیت تولیدات تلویزیونی ایجاد كرد و به آن هویت و ساختاری منسجم و حرفهای بخشید؛ ضمن اینكه جشنواره تلویزیونی جامجم صرفاً به فيلم ختم نشده و شامل مستند و پویانمایی یا انیمیشن و برنامه سازی هم میشود و در واقع اشكال مختلف نمایشی را دربرمیگیرد. با تأسیس شبكه مستند و افزایش نمایش انیمیشن در تلویزیون، دیگر تولیدات نمایشی صرفاً به فیلم و سریال ختم نمیشوند و میتوان امیدوار بود که این جشنواره به رونق بیشتر آثار مستند در تلویزیون نیز كمك كند.
در همین ارتباط برخی هنرمندان و کارشناسان معتقدند اگرچه نفس برگزاری چنین جشنواره ای قابل تقدیر است اما بنظر می رسد تولیدات تلویزیونی زمانی خوب دیده می شوند که در بازار بین المللی رقابت کنند.عبدالرضا اکبری در این زمینه می گوید:
معمولاً این نوع جشنوارهها به دلیل اینکه به بررسی و ارزیابی فعالیت دست اندرکاران صدا و سیما میپردازد حرکت مثبتی است. ضمن اینکه فرصتی پیش میآورد تا همه دوستانی که در این مدت مشغول کار بودند، دیده و کار آنها محک زده شود و کسانی که با دل و جان کار کردهاند جایزه بگیرند و تشویق میشوند و با این کار راه خود را پیدا میکنند اما آثاری که برای این جشنواره ارائه می شود باید از سطح داخلی فراتر رود و به
سطح بین المللی برسد و این امر مستلزم سرمایه گذاری است تا به بازار و شبکههای بین المللی راه پیدا کند و هنر سرزمین ما هم در کشورهای دیگر دیده و به چشم آید.
رضا فیاضی بازیگر سینما و تلویزیون هم نظر مشابهی دارد؛وی ضمن بر شمردن نکات بارز جشنواره تلویزیونی جام جم می گوید:
"جشنواره تلویزیونی جام جام میتواند یک ضرورت باشد تا کارهایی که در طول سال تولید شده مورد ارزیابی قرار بگیرد. درست است که مانند قارچ در کشور ما جشنواره تولید میشود اما باید با انصاف باشیم و نسبت به برخی از این جشنوارهها با دید مثبت نگاه کنیم زیرا جشنوارهای مانند جام جم قطعا تاثیرگذار خواهد بود و باعث ارتقای سطح تولیدات تلویزیون شده است..
وی با بیان اینکه باید از تجارب دیگران استفاده شود، خاطرنشان کرد: اگر روزی این جشنواره به صورت بین المللی برگزار و تولیدات ما در مقابل تولیدات تلویزیونی دنیا مقایسه شود، ارزش خود را پیدا خواهد کرد و مشخص می کند که ما چقدر توانستهایم هم پای دنیا پیش برویم، ضمن اینکه در این راه باید از فیلمهایی استفاده کنیم که از کیفیت بالایی برخوردار باشد و به معضلات خانوادهها و جامعه بپردازند، در این صورت در سطح بین الملل حرفهای جدیدی برای گفتن خواهیم داشت.
اما ضیاالدین دری کارگردان سینما و تلویزیون در راستای برگزاری جشنواره جام جم خواستار توجه مدیران سیما به برگزیدگان این جشنواره است.وی می گوید:
با توجه به اهداف تعریف شده برای جشنواره جام جم، این جشنواره میتواند با ارزیابی جدی آثار تلویزیونی باعث افزایش انگیزه و دلگرمی هنرمندان و برنامهسازانی شود که همواره نسبت به کار خود حساسیت دارند.
.البته باید برنامهسازان و هنرمندان برگزیده جشنواره از امتیازات ویژهای برای تولیدات بعدی خود برخوردار شوند تا بعد از آن جدیتر کار کنند و در این صورت کارشان هم قطعا بیشتر دیده خواهد شد.
مونا عبدی

انتهای پیام/ن

 

آیا مایل به نظردهی می باشید؟

مانده : (1000) حرف
ادوار جشنواره های سیما
برگزیده های چند رسانه ای