تاریخ انتشار:یک شنبه 22 آذر 1394

جشنواره ای که الگو سازی می کند

در حالی به برگزاری سومین دوره جشنواره تلویزیونی جام جم نزدیک می شویم که بنظر می رسد این جشنواره می تواند افق های رو به جلویی هم برای برنامه سازان و هم فیلمسازان داشته باشد.

به گزارش جشنواره سیما؛ در حالی به برگزاری سومین دوره جشنواره تلویزیونی جام جم نزدیک می شویم که بنظر می رسد این جشنواره می تواند افق های رو به جلویی هم برای برنامه سازان و هم فیلمسازان داشته باشد اتفاقی که می تواند خروجی استانداردی برای مردم به عنوان مخاطب اصلی برنامه های تلویزیونی باشد.

بنابراین گزارش مهدی امینی خواه بازیگر سینما و تلویزیون می گوید: "برگزاری جشنواره جام جم حرکت بسیار موفقیت آمیزی است زیرا زمانیکه آثار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تاثیر زیادی در بالا بردن سطح کیفیت آثار دارد. همواره در هنر باید شرایطی فراهم باشد تا یکدیگر را بسنجیم زیرا سنجش، انگیزه ایجاد می‌کند و ایجاد انگیزه در بین عوامل سازنده و دست اندرکاران باعث ایجاد یک حرکت بهتری برای رسیدن به اهداف پیش رو می‌شود.

بازیگر «به رنگ اغنا» گفت: جشنواره تلویزیونی جام جم می‌تواند همانند جشنواره فیلم فجر انگیزه زیادی برای تولید کنندگان اثر ایجاد کند." اما نکته مهم درباره این جشنواره متنوع بودن بخشهای مختلف جشنواره است که برگزاری این جشنواره در 6 بخش نشان از حجم وسیع تولیدات تلویزیونی دارد.تنوعی که متخصصان هر بخش را به اظهار نظر درباره جشنواره وا داشته است.

مهدی امینی خواه در این باره می گوید: بازیگران زمانی که بدانند قرار است کارشان مورد ارزیابی قرار گیرد تمام انرژی خود را برای این کار می‌گذارند تا هم کارشان دیده شود و در این مسیر جرفه‌ای‌تر کار می‌کنند.

وی افزود: باید در نظر داشت که بازیگران زیادی داریم که تنها در تلویزیون فعالیت می‌کنند و ممکن است کار آن‌ها در طول سال زیاد به چشم نیاید بنابراین این جشنواره فرصت مناسبی برای این بازیگران خواهد بود. اما از بخش های جدید این جشنواره که برای اولین بار برگزار می شود بخش انیمیشن است که بنظر می رسید برگزاری جشنواره ای با موضوع انیمیشن اگر چه اهمیت زیادی دارد اما متاسفانه در این سالها مغفول مانده است. ارزیابی تولیدات انیمیشن تلویزیونی از آن جهت حائز اهمیت است که بنظر می رسد تولید ایرانی در این زمینه کم و وابستگی خارجی به انیمیشن بیش از پیش است.

محمد میرکیانی داور بخش انیمیشن جشنواره جام جم در این باره می گوید: در کشور ما به دلیل اینکه ساخت انیمیشن با هزینه بالایی همراه است این هنر دچار مهجوریت شده و هنرمندان ترجیح می‌دهند بیشتر در عرصه هنرهای زنده حرکت کنند تا انیمیشن. ساخت انیمیشن کاری است که در طول زمان جواب می دهد و باید سرمایه گذاری طولانی‌مدت برای این امر صورت بگیرد تا در این حوزه به جایگاه مورد نظر برسیم. این توجه به جایگاه انیمیشن در کشور با برگزاری جشنواره های پویانمایی بیشتر می شود و یکی از این جشنواره‌ها که به صورت موضوعی به انیمیشن ملی کشور نگاه می کند بخش پویانمایی جشنواره جام جم است.

مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه جام و جم با تاکید بر ظرفیت های انیمیشن ملی در سطحی جهانی تاکید کرد: رسانه ملی محل بهره بردن از تولیدات گسترده در عرصه پویانمایی بومی است و باید کسانیکه در این عرصه فعالند بیشتر مورد توجه قرار گیرند. ما در طراحی، شخصیت پردازی، داستان و ... به فضاهایی برمی‌خوریم که به سنن و آداب و رسوم ایرانی ما بسیار نزدیک است و دنیا هم علاقمند است که این فضای بومی را بشناسد. اما بخشهای مختلف جشنواره به انیمیشن و فیلم و سریال محدود نمی شود.بلکه پرداختن به موضوع مستند در این جشنواره به اعتبار جشنواره افزوده است.برخی معتقدند رقابت بین آثار مستند به ارتقا کیفیت آثار این بخش افزوده است.

سهیل کریمی مستندساز در این رابطه معتقد است: جشنواره جام‌جم می تواند با انتخاب و تقدیر از آثار با کیفیت در زمینه تولید مستند الگوسازی کند.

وی که داور این دوره جشنواره نیز می باشد در ادامه می افزاید:گاهی با توجه به اینکه رسانه‌ها مخاطبین متفاوت دارند و گاه با توجه به اینکه برخی رسانه‌ها مخاطبشان در دسترس‌تر است، کیفیت آثار هم متفاوت می‌شود.

وی افزود: از همین رو سازوکاری که برای رسانه‌های مختلف وجود دارد متفاوت است. بنابراین اصلی‌ترین موضوعی که می‌توان به آن توجه کرد این است که کیفیت آثار را در اولویت قرار دهیم تا برای دیگران الگوسازی کنیم.

کریمی اضافه کرد: نظرات داوران می‌تواند برای دست اندرکاران صدا و سیما و جشنواره جام‌جم فرصتی باشد برای ارتقا سطح کیفی آثاری که قرار است در دوره بعدی جشنواره شرکت کنند و نظرات هیات داوران قطعا راهگشا خواهد بود.

این مستندساز تأکید کرد: حتی اگر بنا باشد افراد آثارشان را طوری بسازند که در جشنواره با اقبال روبرو شود هم بسیار خوب است. چرا که فراتر از توجه به نظر مخاطبان و تلاش برای افزایش آنها، نگاهی تخصصی نیز برای تولید آثار ایجاد می‌شود. بنابراین ملاک و معیارهایی شکل می‌گیرند که افراد در برنامه‌سازی خود به آنها توجه می کنند. اما به اعتقاد کارشناسان آنچه توانسته بیش از سایر مولفه ها بر ارتقای کیفیت برنامه ها و فیلمهای تلویزیونی بیفزاید رقابتی است که در میان فیلمسازان ایجاد می شود.

جواد افشار کارگردان سینما و تلویزیون در این رابطه می گوید:فضای رقابتی جشنواره جام جم باعث می‌شود تا برنامه‌سازان و هنرمندان تلویزیون در انجام کارشان حساسیت بیشتری داشته باشند و خلاقیت بیشتری خرج کنند.

وی توضیح داد: زمانی‌که سازندگان آثار متوجه این امر باشند که کارشان علاوه بر مدیران شبکه‌های تلویزیونی و مردم به طور ویژه مورد بررسی و ارزیابی داوران قرار می‌گیرد و از نگاه افراد کارشناس پنهان نمی‌ماند، در انجام آثارشان دقت بیشتری می‌کنند.

افشار با بیان اینکه به طور قطع این جشنواره‌ها تاثیر مستقیم بر روی کیفیت آثار خواهد داشت، افزود: رقابت در این جشنواره هیجان‌زا خواهد بود و باعث می‌شود برنامه‌سازان آثار همکاران خود را رصد کنند. از طرفی باید در نظر داشت زمانی که رقابت شکل می‌گیرد دست‌اندرکاران صدا و سیما بیشتر وقت می گذارند تا آثار را مورد بررسی قرار دهند.

انتهای پیام/ن

آیا مایل به نظردهی می باشید؟

مانده : (1000) حرف
ادوار جشنواره های سیما
برگزیده های چند رسانه ای